home info

CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE ŞI AGRICULTURĂ GALAŢI


ENGLISH VERSION

C.C.I.A. GALATI | F.P.I.P.M.M. | SCOALA ROMANA DE AFACERI - FILIALA GALATI | B.R.M. - TERMINALUL GALATI | E.E.N. | ARBITRAJ

 

 

Prezentare proiect

- Noutati

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noutati

01 – 31 Martie 2022: CCIA Galați a continuat acțiunile de informare individuală a grupului ţintǎ privind detaliile participării la activitățile planificate în cadrul proiectului (cele 25 persoane selectate în Noiembrie 2021 – clasa 12C - domeniul de pregătire profesională ELECTRONICĂ AUTOMATIZĂRI, calificarea profesională TEHNICIAN ÎN AUTOMATIZĂRI). Ca urmare a acestor actiuni a fost realizat Raportul de informare nr. 8.
Au continuat de asemenea demersurile privind monitorizarea membrilor grupului țintă recrutat în vederea susținerii și monitorizării dpdv cantitativ și calitativ al acestuia pe toata perioada de implementare a proiectului, urmand a fi colectate date relevante, aspecte specifice, gradul de implicare si frecventa participarii in activitatile proiectului și întocmirea unui raport de monitorizare, urmarind atingerea obiectivelor stabilite, dar și o monitorizare a persoanelor (elevilor) după etapa certificării competențelor, în cazul continuării studiilor sau plasării pe piața muncii.
S-a elaborat anuntul privind organizarea Intalnirii de lucru nr. 4 a membrilor PLS pe domeniul de specializare inteligenta „TEHNOLOGIA INFORMATIILOR SI A COMUNICATIILOR, SPATIU SI SECURITATE”, vizand actiuni de stimulare a colaborarii intre entitati publice si private, definirea si dezvoltarea de mecanisme, formulare de propuneri/ masuri/ solutii specifice de imbunatatire a calitatii formarii profesionale, de crestere a ratei de participare a elevilor din invatamantul secundar superior si tertiar nonuniversitar (nivel de calificare 4-5) la programe de invatare la locul de munca in sectoarele economice cu potenitial competitiv, precum si de facilitare a tranzitiei acestora din scoala la locul de munca.
S-a intocmit agenda privind organizarea Intalnirii de lucru nr. 4 a membrilor PLS pe domeniul de specializare inteligenta „TEHNOLOGIA INFORMATIILOR SI A COMUNICATIILOR, SPATIU SI SECURITATE”, vizand actiuni de stimulare a colaborarii intre entitati publice si private, definirea si dezvoltarea de mecanisme, formulare de propuneri/ masuri/ solutii specifice de imbunatatire a calitatii formarii profesionale, de crestere a ratei de participare a elevilor din invatamantul secundar superior si tertiar nonuniversitar (nivel de calificare 4-5) la programe de invatare la locul de munca in sectoarele economice cu potenitial competitiv, precum si de facilitare a tranzitiei acestora din scoala la locul de munca;

Data

31 martie 2022

01 – 28 Februarie 2022: CCIA Galați a realizat acțiuni de monitorizare a grupului țintă beneficiar al programelor de învățare la locul de muncă, în vederea facilitării accesului în sectoarele economice cu potențial competitiv, întocmindu-se un Raport de monitorizare.
De asemenea s-a desfășurat Întâlnirea de lucru nr. 3 a membrilor PLS pe domeniul de specializare inteligentă Eco-nano-tehnologii și materiale avansate, unde s-au făcut propuneri, s-au oferit soluții de imbunătățire a calității formării profesionale, de creștere a ratei de participare a elevilor din invățământul secundar superior și terțiar nonuniversitar la programe de învațare la locul de muncă în sectoarele economice cu potenițial competitiv.
In luna februarie 2022 s-a afisat la avizierul unitatii IPT partenere si a fost publicata pe website-ul proiectului Lista cu rezultatele finale ale evaluarii concursului profesional local EDITIA a-II-a, partea I FEBRUARIE 2022.
De asemenea s-a elaborat documentatia concursului profesional local EDITIA a-II-a, partea I FEBRUARIE 2022.

Data

28 februarie 2022

01 – 31 Ianuarie 2022: CCIA Galați – Partener 2 în cadrul proiectului „TehnoStagiu - Program competitiv de învăţare la locul de muncă pentru elevi” (POCU/633/6/14/132399), a realizat acțiuni de informare individuală despre activitățile derulate în cadrul proiectului pentru membrii grupului țintă recrutat, realizându-se un Raport de informare privind rezultatele acestor acțiuni.
De asemenea au fost aplicate chestionare de autoevaluare elevilor din cadrul Liceului Tehnologic „CAROL I” GALAŢI, partener in cadrul proiectului. Aceste chestionare au fost analizate si apoi au fost intocmite Centralizatoare, cu concluziile aferente.
S-a realizat o tematica a derularii Atelierului de lucru nr. 1, privind aprofundarea tematicii legaturilor intre elevi/familie - scoala - companie si analiza unor recomandari pentru strategiile corespondente la diferite niveluri.

Data

31 ianuarie 2022

3. PROIECTE
Proiect „TehnoStagiu - program competitiv de învățare la locul de muncă pentru elevi” POCU/633/6/14/132399



Proiectul este cofinanţat din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020
Parteneriat: RD GLOBAL PROJECT CONSULTING SRL, Liceul Tehnologic „Carol I” Galaţi şi CCIA Galaţi.
Perioada de implementare: 24 luni, începând cu 10.11.2020.

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă şi alte activităţi relevante, inovatoare şi durabile, specifice domeniilor de pregătire profesională Electromecanică, Electronică automatizări, Informatică şi Transporturi, pentru 185 elevi din învăţământul secundar superior (ISCED 3-4), nivel de calificare 4-5, în scopul creşterii şanselor de dezvoltare profesională sustenabilă, precum şi a gradului de inserţie şi adaptabilitate a acestora la dinamica pieţei muncii din sectoarele economice cu potenţial competitiv, respectiv domeniile de specializare inteligentă (identificate şi definite conform SNC/SNCDI), la nivelul Regiunii Sud-Est (respectiv judeţul Galaţi).
În luna decembrie 2021 s-au desfăşurat următoarele activităţi:
  • 1. S-a intocmit Lista persoanelor identificate pe parcursul lunii decembrie 2021, in vederea includerii in grupul tinta beneficiar al programelor de invatare la locul de munca, in vederea imbunatatirii competentelor profesionale si a gradului de adaptabilitate la dinamica sectoarelor cu potential competitiv - Domeniul de pregătire profesională INFORMATICǍ - calificarea profesională „ADMINISTRATOR REŢELE LOCALE ŞI DE COMUNICAŢII”, clasa SP2A, Nivel 5 de calificare
  • 2. S-au completat Dosarele de grup țintă (recrutat pe parcursul lunii decembrie 2021) care va beneficia de interventii/ masuri in cadrul proiectului – 24 dosare (clasa SP2A - Domeniul de pregătire profesională INFORMATICǍ - calificarea profesională „ADMINISTRATOR REŢELE LOCALE ŞI DE COMUNICAŢII”
  • 3. S-a elaborat Baza de date cu persoanele din grupul ţintă recrutat pe parcursul lunii decembrie 2021, care vor beneficia de intervenţii/ măsuri în cadrul proiectului;
  • 4. S-a elaborat Materialul informativ privind consolidarea parteneriatelor de practica existente intre furnizorul de educatie si formare profesionala (scoala/P1) si partenerii de practica, vizand facilitarea continuarii/dezvoltarii stagiilor de practica la angajatori (varianta finala);
  • 5. S-a intocmit Programa cu teme de concurs si bibliografii (pentru domeniul de pregatire profesionala Informatica)
  • 6. S-a intocmit setul de subiecte si bareme de evaluare pentru domeniul Informatica – sectiunea teoretica

Data

30 Decembrie 2021

ANUNT ORGANIZARE
INTALNIREA DE LUCRU NR.2 A MEMBRILOR PARTENERIATULUI LOCAL SUSTENABIL (PLS)


In cadrul proiectului TehnoStagiu - Program competitiv de invatare la locul de munca pentru elevi - POCU/633/6/14/132399, implementat de catre RD Global Project Consulting SRL in parteneriat cu Liceul Tehnologic „Carol I” Galati si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati, se va organiza Intalnirea de lucru nr. 2 a membrilor PLS pe domeniul de specializare inteligenta Energie, mediu si schimbari climatice, vizand actiuni de stimulare a colaborarii intre entitati publice si private, definirea si dezvoltarea de mecanisme, formulare de propuneri/ masuri/ solutii specifice de imbunatatire a calitatii formarii profesionale, de crestere a ratei de participare a elevilor din invatamantul secundar superior si tertiar nonuniversitar (nivel de calificare 4-5) la programe de invatare la locul de munca in sectoarele economice cu potenitial competitiv, precum si de facilitare a tranzitiei acestora din scoala la locul de munca. Intâlnirea vizeaza actiuni de stimulare a colaborarii intre entitati publice si private, definirea si dezvoltarea de mecanisme, formulare de propuneri/ masuri/ solutii specifice de imbunatatire a calitatii formarii profesionale, de crestere a ratei de participare a elevilor din invatamantul secundar superior si tertiar nonuniversitar (nivel de calificare 4-5) la programe de invatare la locul de munca in sectoarele economice cu potenitial competitiv, precum si de facilitare a tranzitiei acestora din scoala la locul de munca. Membrii PLS sunt inviati sa participe la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Galati, entitatea care are calitatea de partener in cadrul proiectului proiectului TehnoStagiu - Program competitiv de invatare la locul de munca pentru elevi - POCU/633/6/14/132399, la o intalnire de lucru informala, care va viza in special problematica invatarii la locul de munca, in contextul domeniului de specializare inteligenta Energie, mediu si schimbari climatice. INTALNIREA DE LUCRU NR. 2 A MEMBRILOR PLS VA AVEA LOC IN DATA DE: 09.12.2021.

În luna noiembrie 2021 s-au desfăşurat următoarele activităţi:
  • 1. Revizuirea Metodologiei de recrutare și monitorizare a grupului țintă beneficiar al Componentei I/A1 (organizarea şi derularea programelor de învăţare la locul de muncă) conform Actului Aditional 1 referitor la grupul tinta, pe parcursul lunii noiembrie 2021
  • 2. S-a intocmit lista persoanelor identificate/chestionate pe parcursul lunii septembrie 2021, in vederea includerii in grupul tinta beneficiar al programelor de invatare la locul de munca, in vederea imbunatatirii competentelor profesionale si a gradului de adaptabilitate la dinamica sectoarelor cu potential competitiv - Domeniul de pregătire profesională ELECTRONICĂ AUTOMATIZĂRI - calificarea profesională „TEHNICIAN ÎN AUTOMATIZĂRI, clasa 12C
  • 3. S-au completat Dosare grup țintă (recrutat pe parcursul lunii noiembrie 2021), GT care va beneficia de interventii/ masuri in cadrul proiectului (clasa 12C - Domeniul de pregătire profesională ELECTRONICĂ AUTOMATIZĂRI - calificarea profesională „TEHNICIAN ÎN AUTOMATIZĂRI”);
  • 4. S-a intocmit Baza de date cu persoanele din grupul ţintă recrutat pe parcursul lunii noiembrie 2021, care vor beneficia de intervenţii/ măsuri în cadrul proiectului
  • 5.S-a elaborat anuntul privind organizarea Intalnirii de lucru nr. 2 a membrilor PLS pe domeniul de specializare inteligenta Energie, mediu si schimbari climatice, vizand actiuni de stimulare a colaborarii intre entitati publice si private, definirea si dezvoltarea de mecanisme, formulare de propuneri/ masuri/ solutii specifice de imbunatatire a calitatii formarii profesionale, de crestere a ratei de participare a elevilor din invatamantul secundar superior si tertiar nonuniversitar (nivel de calificare 4-5) la programe de invatare la locul de munca in sectoarele economice cu potenitial competitiv, precum si de facilitare a tranzitiei acestora din scoala la locul de munca;
  • 6.S-a elaborat agenda privind organizarea Intalnirii de lucru nr. 2 a membrilor PLS pe domeniul de specializare inteligenta Energie, mediu si schimbari climatice, vizand actiuni de stimulare a colaborarii intre entitati publice si private, definirea si dezvoltarea de mecanisme, formulare de propuneri/ masuri/ solutii specifice de imbunatatire a calitatii formarii profesionale, de crestere a ratei de participare a elevilor din invatamantul secundar superior si tertiar nonuniversitar (nivel de calificare 4-5) la programe de invatare la locul de munca in sectoarele economice cu potenitial competitiv, precum si de facilitare a tranzitiei acestora din scoala la locul de munca;
  • 7.S-a intocmit Raportul trimestrial nr. 4 de evaluare si monitorizare a activitatii parteneriatului local sustenabil (PLS) pentru identificarea unor solutii practice, viabile, inovative de crestere a relevantei IPT pe piata muncii si a insertiei elevilor din sistemul educational la locul de munca (aferent perioadei de implementare L10-L12, pentru activitatea gestionata de catre Expertul facilitare parteneriate P2)
  • 8. S-a elaborat Materialul informativ privind consolidarea parteneriatelor de practica existente intre furnizorul de educatie si formare profesionala (scoala/P1) si partenerii de practica, vizand facilitarea continuarii/dezvoltarii stagiilor de practica la angajatori (varianta initiala)
  • S-a intocmit Raportul trimestrial nr. 4 de evaluare si monitorizare a activitatii de identificare/ realizare/ consolidare a parteneriatelor cu entitati private din sectoarele economice cu potential competitiv, respectiv din domeniile de specializare inteligenta (identificate conform SNC/SNCDI) (aferent perioadei de implementare L10-L12, pentru activitatea gestionata de catre Expertul facilitare parteneriate P2)
  • 10.S-a intocmit Regulamentul specific de organizare si desfasurare a concursurilor profesionale locale specifice domeniilor de pregatire profesionala Informatica si Transporturi, respectand principiul egalitatii de sanse si non discriminarii.

Data

26 Noiembrie 2021


3. PROIECTE



Proiect „TehnoStagiu - program competitiv de învățare la locul de muncă pentru elevi” POCU/633/6/14/132399
Proiectul este cofinanţat din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020
Parteneriat: RD GLOBAL PROJECT CONSULTING SRL, Liceul Tehnologic „Carol I” Galaţi şi CCIA Galaţi.
Perioada de implementare: 24 luni, începând cu 10.11.2020.

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă şi alte activităţi relevante, inovatoare şi durabile, specifice domeniilor de pregătire profesională Electromecanică, Electronică automatizări, Informatică şi Transporturi, pentru 185 elevi din învăţământul secundar superior (ISCED 3-4), nivel de calificare 4-5, în scopul creşterii şanselor de dezvoltare profesională sustenabilă, precum şi a gradului de inserţie şi adaptabilitate a acestora la dinamica pieţei muncii din sectoarele economice cu potenţial competitiv, respectiv domeniile de specializare inteligentă (identificate şi definite conform SNC/SNCDI), la nivelul Regiunii Sud-Est (respectiv judeţul Galaţi).

În luna octombrie 2021 s-au desfăşurat următoarele activităţi:
  • A avut loc Întâlnirea de lucru nr. 1 a membrilor Parteneriatului public-privat între actori relevanți la nivelul regiunii Sud-Est organizată în municipiul GALAȚI, județul GALAȚI, in data de 22.10.2021.
  • S-a facut o evaluare a potențialului domeniului IT pentru sectoarele economice cu potențial competitiv și domeniile de specializare inteligentă, identficate conform SNC/SNCDI;
  • S-au identificat prioritățile privind integrarea sectoarelor economice cu potențial competitiv (identificate conform SNC) în dezvoltarea tehnologiei IT regională/ națională/ europeană;
  • S-au formulat propuneri pentru îmbunătățirea cadrului de reglementare a desfășurării activității întreprinderilor care își desfășoară activitatea și/sau intenționează să își adapteze activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv (identificate conform SNC);
  • S-au realizat acţiuni de monitorizare a persoanelor (elevilor) după etapa certficării competențelor, în cazul continuării studiilor sau plasării pe piața muncii, în vederea realizării următorilor indicatori: 4S121 - persoane (elevi) care își găsesc un loc de muncă la încetarea calității de participant în cadrul proiectului și 4S122 - persoane (elevi) care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant în cadrul proiectului;
  • S-au realizat acţiuni de informare, identificare, selecţie, monitorizare a grupului ţintă (GT) beneficiar al intervenţiilor din cadrul proiectului, prin verificarea/colectarea/centralizarea chestionarelor privind identificarea nevoilor şi subcategoriilor de GT beneficiar al intervenţiilor/ mǎsurilor din cadrul proiectului, fiind aplicat și centralizat Chestionarul privind identificarea nevoilor actuale a categoriilor de grup ţintă vizat beneficiar al intervenţiilor/ mǎsurilor din cadrul proiectului, unui număr de 24 persoane, elevi ai clasa SP2A - Domeniul de pregătire profesională INFORMATICA - calificarea profesională „ADMINISTRATOR RETELE LOCALE SI DE COMUNICATII”, înmatriculaţi în cadrul LICEULUI TEHNOLOGIC „CAROL I” GALAŢI - Partenerul 1 (municipiul Galaţi, judeţul Galaţi, regiunea Sud-Est).

Data

27 Octombrie 2021


ANUNT ORGANIZARE INTALNIREA DE LUCRU NR.1
A MEMBRILOR PARTENERIATULUI LOCAL SUSTENABIL (PLS)



Intalnirea de lucru nr.1 a membrilor parteneriatului local sustenabil (PLS) este organizata in cadrul proiectului TehnoStagiu - Program competitiv de invatare la locul de munca pentru elevi - POCU/633/6/14/132399, implementat de RD Global Project Consulting SRL in parteneriat cu Liceul Tehnologic „Carol I” Galati si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati, pe domeniul de specializare inteligenta Tehnologia informatiilor si a comunicatiilor, spatiu si securitate (TIC).

Intâlnirea vizeaza actiuni de stimulare a colaborarii intre entitati publice si private, definirea si dezvoltarea de mecanisme, formulare de propuneri/ masuri/ solutii specifice de imbunatatire a calitatii formarii profesionale, de crestere a ratei de participare a elevilor din invatamantul secundar superior si tertiar nonuniversitar (nivel de calificare 4-5) la programe de invatare la locul de munca in sectoarele economice cu potenitial competitiv, precum si de facilitare a tranzitiei acestora din scoala la locul de munca.

Membrii PLS sunt invitati sa participe la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Galati, care are calitatea de partener in cadrul proiectului proiectului TehnoStagiu - Program competitiv de invatare la locul de munca pentru elevi - POCU/633/6/14/132399, la o intalnire de lucru informala, care va viza in special problematica invatarii la locul de munca.

INTALNIREA DE LUCRU NR. 1 A MEMBRILOR PLS VA AVEA LOC IN DATA DE: 22.10.2021.

Data

14 Septembrie 2021


Proiect „TehnoStagiu - program competitiv de învățare la locul de muncă pentru elevi”
POCU/633/6/14/132399



Proiectul este cofinanţat din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020
Parteneriat: RD GLOBAL PROJECT CONSULTING SRL, Liceul Tehnologic „Carol I” Galaţi şi CCIA Galaţi.
Perioada de implementare: 24 luni, începând cu 10.11.2020.

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă şi alte activităţi relevante, inovatoare şi durabile, specifice domeniilor de pregătire profesională Electromecanică, Electronică automatizări, Informatică şi Transporturi, pentru 185 elevi din învăţământul secundar superior (ISCED 3-4), nivel de calificare 4-5, în scopul creşterii şanselor de dezvoltare profesională sustenabilă, precum şi a gradului de inserţie şi adaptabilitate a acestora la dinamica pieţei muncii din sectoarele economice cu potenţial competitiv, respectiv domeniile de specializare inteligentă (identificate şi definite conform SNC/SNCDI), la nivelul Regiunii Sud-Est (respectiv judeţul Galaţi).

În luna august 2021, în conformitate cu prevederile cererii de finanțare, expertii P2 au realizat:
- Acţiuni de monitorizare a persoanelor (elevilor) după etapa certficării competențelor, în cazul continuării studiilor sau plasării pe piața muncii, în vederea realizării următorilor indicatori: 4S121
- persoane (elevi) care își găsesc un loc de muncă la încetarea calității de participant în cadrul proiectului și 4S122
- persoane (elevi) care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant în cadrul proiectului:
  • Au fost purtate discuții cu persoanele (elevii) participanți în cadrul proiectului, după etapa certficării competențelor, urmărind monitorizarea acestora în cazul continuării studiilor sau plasării pe piața muncii, în vederea realizării indicatorilor: 4S121 - persoane (elevi) care își găsesc un loc de muncă la încetarea calității de participant în cadrul proiectului și 4S122 - persoane (elevi) care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant în cadrul proiectului;
  • Urmare a acestor discutii au fost completate Formularele de verificare a indicatorilor 4S121 și 4S122;
  • Au fost colectate dovezile de realizare a indicatorilor 4S121 și 4S122;
  • A fost completat Formularul de înregistrare individuală a participanților la operațiunile finanțate prin POCU 2014-2020 - Secțiunea B. La ieșirea din operațiune, pentru persoanele (elevii) care și-au găsit un loc de muncă la încetarea calității de participant în cadrul proiectului (indicatorul 4S121);
  • A fost intocmit Tabelul de verificare a indicatorilor 4S121 si 4S122 cu persoanele (elevii) monitorizați după etapa certficării competențelor, în cazul continuării studiilor sau plasării pe piața muncii, în vederea atingerii următorilor indicatori: 4S121 - persoane (elevi) care își găsesc un loc de muncă la încetarea calității de participant în cadrul proiectului și 4S122 - persoane (elevi) care urmează studii/cursuri de formare la încetarea calității de participant în cadrul proiectului, pe parcursul lunii august 2021.

Data

30 August 2021


Proiect „TehnoStagiu - program competitiv de învățare la locul de muncă pentru elevi”
POCU/633/6/14/132399



Proiectul este cofinanţat din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020
Parteneriat: RD GLOBAL PROJECT CONSULTING SRL, Liceul Tehnologic „Carol I” Galaţi şi CCIA Galaţi.
Perioada de implementare: 24 luni, începând cu 10.11.2020.

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă şi alte activităţi relevante, inovatoare şi durabile, specifice domeniilor de pregătire profesională Electromecanică, Electronică automatizări, Informatică şi Transporturi, pentru 185 elevi din învăţământul secundar superior (ISCED 3-4), nivel de calificare 4-5, în scopul creşterii şanselor de dezvoltare profesională sustenabilă, precum şi a gradului de inserţie şi adaptabilitate a acestora la dinamica pieţei muncii din sectoarele economice cu potenţial competitiv, respectiv domeniile de specializare inteligentă (identificate şi definite conform SNC/SNCDI), la nivelul Regiunii Sud-Est (respectiv judeţul Galaţi).

În luna iulie 2021 s-au desfăşurat următoarele activităţi:
- Organizarea unor schimburi de experienta / excursii tematice in domeniile de specializare inteligenta (conform SNCDI) la agenti economici relevanti din sectoarele economice cu potential competitiv (identificate conform SNC), in regiunea Sud-Est, in data de 19.07.2021.
- S-a semnat 1 Acord de colaborare cu o entitate membra a Parteneriatului local sustenabil /PLS
- S-au semnat confirmari de participare a reprezentantilor entitatilor private din sectoarele economice cu potential competitiv la demersurile specifice realizate la nivelul regiunii Sud-Est

Data

16 Iulie 2021


Proiect „TehnoStagiu - program competitiv de învățare la locul de muncă pentru elevi”
POCU/633/6/14/132399


Proiectul este cofinanţat din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020
Parteneriat: RD GLOBAL PROJECT CONSULTING SRL, Liceul Tehnologic „Carol I” Galaţi şi CCIA Galaţi.
Perioada de implementare: 24 luni, începând cu 10.11.2020.

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă şi alte activităţi relevante, inovatoare şi durabile, specifice domeniilor de pregătire profesională Electromecanică, Electronică automatizări, Informatică şi Transporturi, pentru 185 elevi din învăţământul secundar superior (ISCED 3-4), nivel de calificare 4-5, în scopul creşterii şanselor de dezvoltare profesională sustenabilă, precum şi a gradului de inserţie şi adaptabilitate a acestora la dinamica pieţei muncii din sectoarele economice cu potenţial competitiv, respectiv domeniile de specializare inteligentă (identificate şi definite conform SNC/SNCDI), la nivelul Regiunii Sud-Est (respectiv judeţul Galaţi).

În perioada mai-iunie 2021 s-au desfăşurat următoarele activităţi:
- organizarea Concursului „Cel mai bun profesionist” pentru membrii grupului ţintă al proiectului, elevi în clasa a XII, în cadrul Liceului Tehnologic „Carol I” Galaţi, cuprinzând 2 secţiuni, respectiv:
  • Cel mai bun profesionist în meseria Electronică automatizări (26-27 mai 2021);
  • Cel mai bun profesionist în meseria Electromecanică (02-03 iunie 2021).

În urma concursului au fost desemnaţi 6 câştigători, remuneraţi fiecare cu suma de 2.000 lei.
- S-a semnat 1 Acord de colaborare cu o entitate membra a Parteneriatului local sustenabil /PLS
- S-au semnat confirmari de participare a reprezentantilor entitatilor private din sectoarele economice cu potential competitiv la demersurile specifice realizate la nivelul regiunii Sud-Est
- S-a intocmit un raport de analiza a rezultatelor obtinute in urma chestionarii reprezentantilor entitatilor private din sectoarele economice cu potential competitiv

Data

07 Iunie 2021


CONCURS "CEL MAI BUN PROFESIONIST
EDITIA I 2021



Pentru detalii si regulament accesati: ANUNT_REGULAMENT-CONCURS.pdf

Data

04 Mai 2021




Proiect „TehnoStagiu - program competitiv de învățare la locul de muncă pentru elevi”
POCU/633/6/14/132399


Proiectul este cofinanţat din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 - 2020


Parteneriat: RD GLOBAL PROJECT CONSULTING SRL, Liceul Tehnologic „Carol I” Galaţi şi CCIA Galaţi.


Perioada de implementare: 24 luni, începând cu 10.11.2020.



OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă şi alte activităţi relevante, inovatoare şi durabile,
specifice domeniilor de pregătire profesională Electromecanică, Electronică automatizări, Informatică şi Transporturi, pentru 185 elevi din învăţământul secundar
superior (ISCED 3-4), nivel de calificare 4-5, în scopul creşterii şanselor de dezvoltare profesională sustenabilă, precum şi a gradului de inserţie şi
adaptabilitate a acestora la dinamica pieţei muncii din sectoarele economice cu potenţial competitiv, respectiv domeniile de specializare inteligentă
(identificate şi definite conform SNC/SNCDI), la nivelul Regiunii Sud-Est (respectiv judeţul Galaţi).



În cadrul proiectului s-au desfăşurat până în prezent următoarele activităţi:
- selectarea şi recrutarea în grupul ţintă al proiectului, a 51 de elevi, din învăţământul secundar superior (ISCED 3-4),
nivel de calificare 4-5, domeniul de pregǎtire profesionalǎ ELECTROMECANICǍ, calificarea profesionalǎ TEHNICIAN ELECTROMECANIC
şi domeniul de pregǎtire profesionalǎ ELECTRONICĂ AUTOMATIZĂRI, calificare profesionalǎ TEHNICIAN OPERATOR TEHNICĂ DE CALCUL,
şcolarizaţi în cadrul Liceului Tehnologic „Carol I” Galaţi, judeţul Galaţi;
- planificare si organizarea Concursului „Cel mai bun profesionist” pentru membrii grupului ţintă al proiectului, elevi în clasa a XII, în cadrul Liceului Tehnologic „Carol I” Galaţi, care va cuprinde 2 secţiuni, respectiv:

  • Cel mai bun profesionist în meseria Electronică automatizări (26-27 mai 2021);
  • Cel mai bun profesionist în meseria Electromecanică (02-03 iunie 2021).

În urma concursului vor fi desemnaţi 6 câştigători, remuneraţi fiecare cu suma de 2000 lei.

Data

29 Aprilie 2021

 
Copyright 2021 © C.C.I.A. GALATI HOME | CONTACT |