home info

CAMERA DE COMERŢ, INDUSTRIE SI AGRICULTURĂ GALAŢI


ENGLISH VERSION

C.C.I.A. GALATI | F.P.I.P.M.M. | SCOALA ROMANA DE AFACERI - FILIALA GALATI | B.R.M. - TERMINALUL GALATI | E.E.N. | ARBITRAJ

 

 

 

 

Prezentare proiect
Parteneri
Activitati si rezultate
Evenimente
Achizitii proiect

 

  

 

 

 

 

Evenimente proiect

 

Expozitii internationale vor fi organizate in cadrul activitatilor proiectului cu participarea gratuita a producatorilor din tarile partenerilor si regiunilor bazinului Marii Negre.

O piaţa a producatorilor locali va fi organizata la Odesa, Ucraina, in anul 2020, pentru peste 60 de producatori, cu scopul de a promova produsele locale si de a stimula cooperarea organizaţiilor locale si eficientizarea procesului de branding.

O conferinta si o expozitie vor fi organizate in Demirkoy, Turcia cu privire la potentialul produselor traditionale identificate geografic si intalniri legate de pietele traditionale locale din bazinului Marii Negre. Scopul conferintei va fi schimbul de bune practici si informatii, si asigurarea interactiunii participantilor.

Participarile la intalnirile si expozitiile organizate in cadrul proiectului, sunt ofertite gratuit producatorilor locali si organizatiilor interesate.

 

Comunicat de presă

 

În perioada 28 – 30 noiembrie  2018 a avut loc la Grand Hotel Palace, Salonic – Grecia, evenimentul de lansare și conferința de presă a proiectului intitulat „Reţeaua comercială pentru o agricultură durabilă în bazinul Mării Negre“ (AgriTradeNet) BSB383, eveniment organizat de către Asociația Comercianților din Salonic (Grecia). Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 în cadrul priorității 1.2 „Creşterea oportunităţilor comerciale transfrontaliere şi modernizarea sectorului agricol şi a celor conexe“. Scopul principal al proiectului este de a spori cooperarea şi externalizarea producătorilor agricoli locali. Proiectul a început oficial la data de  02/08/2018 şi se va încheia la 01/11/2020.

Alături de liderul proiectului - Asociația comercianților din Salonic (Grecia), sunt implicate, de asemenea, următoarele organizații partenere: Camera de Comerț și Industrie - Burgas (Bulgaria), Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii Galaţi (România), Asociaţia Obştească „Centrul de Consultanţă în afaceri“ (Moldova), Municipalitatea Demirkoy (Turcia), Institutul pentru Studierea Problemelor de Piață, Cercetări Economice şi Ecologice  - Academia Națională de Științe (Ucraina). Toate organizațiile partenere au fost reprezentate de câte 2 experți în cadrul Conferinţei de lansare, alături de alţi peste 90 de reprezentanți din sectorul public și privat, din regiunea Salonic, Grecia.

Scopul principal al acestui eveniment, desfaşurat pe parcurul a trei zile, a fost Deschiderea oficială a proiectului AgriTradeNet BSB383 , al cărui obiectiv principal constă în creșterea capacităţii producătorilor agricoli locali, oferindu-le sprijin pentru elaborarea identificării geografice și certificarea produselor lor, precum și crearea de legături între organizațiile de afaceri care participă la acest program. În același timp, partenerii din proiect au fost informați cu privire la acțiunile și planul proiectului și au discutat aspecte legate de calendarul și bugetul acestuia, precum și raportările privind implementarea, care urmează să fie pregătite și transmise Autorității de Management (ACM și Ministerului Dezvoltării Regionale din România).

La deschiderea oficială a proiectului și conferința de presă din 28 noiembrie 2018 au participat: Ministrul Dezvoltării Rurale - dl Stavros Arachovitis, Președintele Centrului Expozițional Internațional de la Salonic - dl Anastasios Tzikas, Președintele KEDE - dl. George Patoulis, fostul Ministru al Afacerilor Externe - dl Dimitris Mardas, Vice-guvernatorul Prefecturii Macedoniei Centrale - dl Alexandros Thanos, Directorul general al Piețelor, Secretariatul General al Comerțului și Consumatorilor din cadrul Ministerului Economiei și Dezvoltării - Dl Andreas Mourtsiadis și un număr mare de reprezentanți ai organizaţiilor din Salonic.

Președintele Asociației Comercianţilor din Salonic a subliniat, printre altele, importanţa activităților prevăzute spre implementare, pentru producătorii și comercianții din cele 6 țări partenere în proiect, în timp ce Ministrul Dezvoltării Rurale, în discursul său a menționat, printre altele, faptul că produsele agricole grecești de marcă locală pot fi astfel promovate pe piețele internaționale, generandu-le astfel plus-valoare producătorilor.

 

 

 
Copyright 2018 © C.C.I.A. GALATI - Ultima actualizare: 2018 HOME | CONTACT |